Hosszas szervezés után most kiscsoportos keretek között szappan és vagy krémkészítő tanfolyamok indulhatnak a Kisnémedi Művelődési Házban.
Szakképzett oktatókkal, csak természetes anyagok vegyszerek és mesterséges színezőanyagok nélkül készítheted el a saját szappanjaid krémeid. Részleteket a tanfolyamokról a lenti leírásban olvashatók!

A tanfolyamokra minden alapanyagot és eszközt biztosítunk, kivéve:
– szappankészítő tanfolyamra gumikesztyűt
– sütiszappan tanfolyamra dobozt

Natúr szappankészítő tanfolyam:Szappankészítés vegyszerek és mesterséges színezőanyagok nélkül
Az elkészült szappanok azonnal hazavihetők

Egy szappan célja látszólag egyszerű: segítsen megtisztítani a bőrödet a mindennapi szennyeződésektől, és közben ápolja, hidratálja is azt. Ha mindezek mellett még jó az illata is, az azért nem hátrány. Az egyszerű elvárásokért cserébe azonban a gyárilag előállított szappanokba sokszor hatalmas mennyiségű vegyszer és kemikália kerül, így a három elvárás csak a legritkább esetekben áll fent egyszerre.

A saját magad által készített szappanokról nem csak azt tudod biztosan, hogy mi kerül bele, de olyan kozmetikumot készíthetsz, amilyet csak szeretnél. A VIKI Tanoda szappankészítő tanfolyamán az alapanyag a bőrtápláló, antiallergén, öregedésgátló kecsketej lesz, amit a legváltozatosabb gyógynövényekkel és illóolajokkal gazdagíthatsz.

Az elméleti oktatás után mindenki saját maga készíti el saját ízlésének megfelelő szappanját.

Kiegészítésként az alábbi gyógynövények közül lehet válogatni: menta, citromfű, kamilla, fahéj, levendula, rozmaring, hársfa, pemetefű, akác, orgona

Extra kiegészítő: csokoládé, kókusz, zabpehely, mák, narancs

Elkészítheted életed első kecsketejes szappanját, ami tele van Q10-zel és E-vitaminnal és akár ajándékozhatsz belőle barátaidnak is. Megmutathatod magadnak és ismerőseidnek a művészt, ami benned rejlik, pompás ajándékokat készíthetsz mától. Nincs több karácsonyi fejtörés,de bármilyen alkalomra is kiváló. A tanfolyam elvégzését követően egyedi ajándékot készíthetsz, töredék áron. Az izgalom, a várakozás, a befektetett energia mind-mind meghozza gyümölcsét már a következő ajándékozásnál, hisz nem egy tömeg gyártott terméket fogsz adni, hanem egyedit.

 

Krémkészítő tanfolyam:

A krémkészítő tanfolyamon most magad is kipróbálhatod, hogyan készül a minőségi, tápláló kézkrém és testápoló

A tanfolyam végén haza is viheted a saját kézkrémedet és testápolódat

Négy órás tanfolyamon vehetsz részt, ahol te is megtudod, hogyan készül a hidegen sajtolt olajból, a kecsketejből, a shea vajból és néhány gyógynövényből Q10-ben gazdag, hidratáló, gyulladáscsökkentő, lágy krém. A kurzus végén haza is viheted saját kézkrémedet és testápolódat, a tudás birtokában ezeket később otthon is bármikor elkészítheted, hogy pótold kiapadó készleteidet, vagy éppen meglepd barátaidat valami nagyon egyedivel.
Most már te is láthatod, hogy ez nem boszorkányság, a szép bőr titkát nem sötét varázslatokban, vagy méregdrága, ismeretlen anyagokat tartalmazó bolti tégelyekben kell keresned, hanem a természetben.
Az összetevőkért sem kell hetedhét határon átkelned, vagy varázslatos szörnyekkel megküzdened, hiszen ez nem egy mese, hanem nagyon is valóság: a természetes összetevők felhasználásával, és a megfelelő tudással felvértezve te magad, otthon is elkészítheted saját kéz- és testápoló krémedet, ami mesterséges adalékanyagok, tartósítószerek és színezékek nélkül segít megőrizni bőröd puhaságát.

Jelenetezz mielőbb, hogy meglegyen a szükséges (min 10 fő) létszám.  Ajánld ismerősödnek is a lehetőséget.
A tanfolyamok várható költsége 4500 – 5000 Ft/fő. A pontos összeg a jelentkezők számától is függ. 
A tanfolyamok várhatóan kb 4 órásak. Ha mindkét tanfolyamra megvan a szükséges jelentkező akkor az egyiket délelőtt, a másikat délután tartjuk!
Minden jelentkezőt értesítünk 2018. január 31-ig! Jelentkezni 2018. január 30-ig lehet a lenti kérdőíven!
További kérdéseket a muvhaz@kisnemedi.hu-n tehetitek fel.