Tisztelt Ebtartó!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján Kisnémedi község ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel Kisnémedi község közigazgatási területén 2018. június 13-tól 2018. augusztus 31-ig terjedő időszakban ebösszeírást végez.

Kisnémedi Község Önkormányzat az ebösszeírás alapján az Önök által szolgáltatott adatokról elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

A bejelentőlapot ebenként kell kitölteni az oltási könyv alapján. A kitöltést csak elektronikus úton tudjuk elfogadni.

A kitöltés egyszeri regisztráció után Kisnémedi települést kiválasztva a ugyfelkapu.ebnyilvantarto.hu honlapon tehető meg!

Felhívom figyelmét, hogy az eb tulajdonosa, tartója köteles a törvényben előírt adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után, melynek legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000. Ft.

Az eb tulajdonosa vagy tartója a bejelentését az alábbi módokon teheti meg:

• Elektronikusan bármikor regisztrálhat a ugyfelkapu.ebnyilvantarto.hu oldalon.

• Kijelölt időpontokban a művelődési házban 2018. augusztus 31-ig minden kedden és csütörtökön 8:30 – 11:00-ig, ügyfélfogadási időben a polgármesteri hivatalban vagy a könyvtárban nyitvatartási időben

Fontos!! A regisztrációhoz minden esetben érvényes e-mail cím és telefonszám szükséges!

Tájékoztatom a kutyatulajdonosokat, hogy a korábbi ebösszeíráskor bejelentett ebeket ismételten be kell jelenteni!

A bejelentés leadásának határideje: 2018. augusztus 31.

Együttműködésüket köszönöm!

Hegyi Ágnes
Jegyző