A Kisnémedi Faluvédő Egyesület (KIFE) – az Izotóp Tájékoztató Ellenőrző Társulással együttműködve – idén ismét megrendezte jótékonysági estjét. Ennek bevételét a Római Katolikus Templomnak ajánlották fel, hogy a 70. évfordulót méltóképpen megünnepelhessék. A faluvédő egyesületről továbbra is elmondhatjuk: Kisnémedi értékeinek képviselője, a település életének, rendezvényeinek mozgatórugója, tagjainak lelkesedése évek óta töretlen. Mi sem bizonyítja jobban, hogy lendületük sosem fogy el: csapatuk mindig – a veszteségek után is – bővül.
templom70A június 5-én megtartott jótékonysági estjükön az idén 70 éves Kisnémedi Magyarok Nagyasszonya Templom programsorozatának és kiadványainak támogatása volt a cél. A KIFE a lelkes tagokból csapatokat szervezett a támogatói jegyek árusítására, a fenséges, több fogásos vacsora elkészítésére, a sokszínű műsor összeállítására, szervezésére.
A programot az iskolások furulya és ének műsora nyitotta, majd Dr. Merész Lajos hazafias, mély érzésű vereslése következett, melyből egy sort emelnénk ki: “Magyarnak lenni büszke gyönyörűség…”. A KIFE összeszokott kórusának nótacsokra meghitté tette a hangulatot, Gelle Hunor fagott előadása meglágyította szívünket, a Vácdukai Jézus Szíve Kórus pedig hitet adott. A vacsora után a program fényét az isaszegi “páros”, Király István és felesége emelte, régi sanzonokkal, slágerekkel: kézen fogva, tapsolva, néha összebújva dúdolhattunk velük közösen. Végezetül Prekopa Zoltán képviselőnk élő zenés, táncos, mulatságával koronáztuk meg az estét.
A “KIFÉ”-s asszonyoknak ezúton is köszönjük a finom vacsorát, a süteményeket, valamint önfeláldozó munkájukat!

Bécsiné Tóth Szilvia