Tisztelt Kisnémediek!

A Településképi Arculat Kézikönyv célja, a Településképi Rendelettel együtt az, hogy település épített örökségének és építészeti karakterének bemutatásán túl meghatározza településünk arculatát.
A tájékoztatás mellett jelen dokumentum az építészeti és településképi ajánlásokon keresztül a segítséget nyújt e karakterek megőrzéséhez, mind a jelenlegi lakosaink, mind a jövőben községünkbe költözők számára.

A Településképi Arculati Kézikönyv a helyi lakosság, civil szervezetek és szakemberek széleskörű bevonásával készült. Községünk történetének bemutatása mellett feltűnnek a különböző karakterű településrészeink, arculati jellemzőikkel együtt, továbbá az épített környezet mellett a természeti

környezet is bemutatásra kerül.

A Kézikönyv javaslatok, ajánlások megfogalmazásával teremt lehetőséget az építeni, felújítani kívá-nóknak arra, hogy megismerjék a választási lehetőségeket, akár a tetőformát, akár a kerítést, vagy az utcakép alakítását illetően, amelyek a település karakteréhez illeszkednek.

A könyv útmutatóként szolgálhat településképünk megőrzésében, jövőbeni építészeti beavatkozások helyes kivitelezésében, hogy Kisnémedi hosszútávon élhető, vonzó és épített öröksége tekintetében tetszetős maradjon.

Az elkészült dokumentum folyamatos formálása, aktualizálása pedig a jövőbeni feladataink közé tartozik.

Edelman György
polgármester

 

TAK letöltése