A magyar közigazgatásban létrehozásra került egy egységes, közhiteles, az ország valamennyi címét lefedő címnyilvántartás, mely a Központi Címregiszter (továbbiakban: KCR) nevet kapta.
A KCR célja, hogy az adatok naprakészek, pontosak legyenek, a különböző nyilvántartásokban szereplő címadatok megegyezzenek, és minden hatóság ezt az egy azonos adattartalmú nyilvántartást használja.

A KCR működtetéséért a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) a felelős; a KEK KH a központi címregiszter adatkezelője és a nyilvántartás vezetője. A KCR létrehozásának, naprakészen tartásának feladataival, mint címképzésért felelős szervet a települési jegyzőket bízták meg.

A települési jegyző 2017. december 31-ig felülvizsgálja az illetékességi területéhez tartozó címeket, és szükség esetén ellátja a címkezeléssel összefüggő feladatokat, azaz:
~ a címelemek és cím képzése,
~ a KCR-ben új cím keletkeztetése,
~ meglévő cím módosítása vagy törlése.

A vácrátóti ingatlanok esetében a címadatbázissal kapcsolatos feladatok ellátását a Sződligeti KÖH Vácrátóti Kirendeltségének munkatársai végzik. A címek felülvizsgálata jelenleg folyamatban van. A központi címregiszter működtetésére és kezelésére vonatkozó előírásokat a központi címregiszterről és a címkezelésről szóló 345/2014. (XII.23.) Korm. rendelet (KCR rendelet) tartalmazza.

 

hirdetmény letöltése